Vores mindste presser, og den det hele startede med for 6 år siden.

Hybren 6 er designet til dig, der vil lave olie og piller til din egen husstand, evt. går du sammen med naboen eller en anden bekendt om at købe et "kit" som beskrevet her . Presseren laver 10- 12.000 ltr. olie på årsbasis, hvis den kører hele tiden, så der er rigelig kapacitet til 2-3 husstandes forbrug.

Et typisk samarbejde vil være, at den ene hustand har stokerfyr, der brænder pillerne af, og den anden fyrer med olien i en rapsoliebrænder, en tredie husstand bruger måske olien i en konverteret dieselbil. Læs om konvertering her www.dajolka.dk

En anden kombination kan være, at du bruger pillerne i stokerfyret, og bruger olien på en konverteret dieselbil. På denne måde har du reelt en CO2 neutral hustand, når der ses på opvarmning og transport. Husk, at henvende dig til told og skat for betaling af mineralolieafgift, hvid du hælder olien på din bil. Til fyring er olien afgiftsfri.

Hybren 6 er en et trins koldpresser, der er karakteriseret ved en meget høj oliekvalitet, f. eks. er der normalt kun 4-6 % bundfald i olien direkte fra pressen.
En anden dokumenteret egenskab er en olie, med et meget lavt indhold af frit fosfor, en vigtig egenskab for olie, der skal bruges til motordrift.
Bundfældningen af olien fra Hybren 6 foregår meget hurtigt, og den færdige olie har en smuk lysegul farve.

Se sammenligning af oliens farve med olie fra konkurrerende pressere her

 

 

 Ingen nyheder at vise